Searing Quartet – Aquamagia (1999)

“Ik vind het heerlijk om muziek te horen die een ruimtelijke indruk wekt. Die sensatie onderging ik weer eens toen ik de cd “Aquamagia” van het Searing Quartet opzette. Postbopjazz die zelfs in uptempo je niet bespringt maar rustig uitnodigt om aandachtig te luisteren. Achter Searing schuilt de aangename Nederlandse pianist Egbert Derix in wiens groep de voortreffelijke saxofonist Peter Hermesdorf speelt. Warm aanbevolen!”

Sem van Gelder in Pianowereld (februari 2000)


“Het werk van Derix is betoverender, dat van Hermesdorf avontuurlijker maar voor beide geldt dat het zeer oorspronkelijke componisten zijn die ook als uitvoerende musici artistieke virtuositeit paren aan klassieke esthetiek. Op sommige momenten doet hun samenwerking denken aan die van Keith Jarrett en Jan Garbarek. Zeker in het bijna unisono gespeelde “She isn’t like you”, een ballad van krachtige schoonheid.”

Jan Rensen in De Gooi- en Eemlander (december 1999)


“De saxofoonsolo’s van Peter Hermesdorf zijn hemels. Ook Egbert Derix weet als solist en begeleider volledig te overtuigen. De cd klinkt heel “live”, het is alsof je naast de drummer staat. Klasse!”

Muziekwereld (Nederlandse Toonkunstenaars Bond, december 1999)


“De composities zijn van hoog niveau.De souplesse waarmee ze uitgevoerd worden zo goed dat de complexiteit van de stukken lager lijkt dan ze in werkelijkheid is. Dezelfde logica die Hermesdorf en Derix bij hun composities hebben horen we terug in de manier waarop ze improviseren. Ogenschijnlijk eenvoudig maar in essentie doorwrocht en intens.”

Joep van Leeuwen in het Limburgs Dagblad (november 1999)